неделя, 29 януари 2017 г.

5 обявени от издателствата заглавия,които очаквам с нетърпение.



Здравейте,днес съм тук,за да споделя с вас пет заглавия ,които издателствата са обявили,че можем да очакваме съвсем скоро.Аз лично,следя  и чакам издаването на доста книжки,но това са моите топ 5 за момента.Определено се очаква цялата 2017-та да не спира да ни радва с купища прекрасни заглавия,за което искрено благодаря на всички издателства,които правят връзката автор-читател възможна.


Ето и книгите за които говоря :

5."Химикът"-Стефани Майър (Издателство Ciela)
Няма да крия,че харесвам книгите на Стефани Майър . Чела съм и поредицата й "Здрач" и романа "Скитница" и бих казала,че наистина е добър автор.Много хора обаче,не само не харесват "Здрач",а чисто и просто мразят поредицата .Е,аз не съм от тези хора ,защото преди три години,когато прочетох поредицата ,ми се стори доста вълнуваща и интересна ,а и освен това винаги ще свързвам историята на Бела и Едуард с началото на любовта ми към книгите.Сега,ако отново посегна към книгите съм сигурна,че няма да ми допаднат толкова,колкото преди ,но това ,че са ми харесали тогава,само по себе си е от значение за мен.Относно "Скитница" пък,  мога да кажа,че книгата наистина е нещо различно и страшно интересно,което прочетох ,харесах и бих се върнала отново към нея ,просто ,защото историята е прекрасна.
Ето,че Майър се завръща отново ,този път с трилър,който ако съдя по резюмето,ще бъде жесток.
Казано съвсем накратко,историята разказва за жена-таен агент,която работи за американското правителство.Един ден обаче правителството решава,че не им е нужна и трябва да я ликвидират.Ето защо тя е принудена да бяга и да се укрива,ако иска да остане жива.
Имам доверие на Майър,със сигурност ще си купя книгата и вярвам,че няма да съжалявам.
Можем да я очакваме през Февруари ,като нещо,за което страшно много се радвам е това,че ще имаме избор дали да купим книгата с меки или твърди корици.





4."Пасажер"-Александра Бракен (Издателство Егмонт)
"Пасажер" е книга,която наистина много се надявах да излезе на български,не само,защото вече има филм по книгата в който участва прекрасната Дженифър Лорънс,която изигра и Катнис в адаптацията на "Игрите на глада",но и защото книгата е много харесвана от най-различни американски (и не само) блогъри,буктюбъри,букстаграмъри и прочие .Буквално не минава и ден в който да отворя инстаграм и да не видя корицата на "Пасажер" или на втората книга (Wayfarer),която излезе на английски сега, през януари.
Всъщност самият факт ,че първа книга излезе в началото на 2016-та ,а филма беше по кината само година по-късно според мен е доста показателен и определено поражда известни очаквания.
Ето какво са ни споделили издателство Егмонт в издателския план, относно книгата :

Пишеше ,че книгата можем да очакваме на 28-ми Януари но това беше вчера ,а издателството още не е обявило нищо свързано с книгата във фейсбук страницата си,така че ,предполагам малко ще се забави и ще бъде по книжарниците през Февруари .


3."Последен в мрака"-Александра Олива (Издателство СофтПрес)
Една книга ,за която не бях чувала нищо преди издателство СофтПрес да сподели,че ще издаде и то съвсем скоро.Заглавието и авторката ми бяха напълно непознати,но корицата привлече вниманието ми и ме накара да прочета анотацията,от която останах изключително приятно изненадана.
"12 души, участници в риалити шоу, са изпратени в гората и изправени пред предизвикателства, които ще тестват границите на тяхната издръжливост. Докато те се състезават, нещо ужасяващо се случва в действителността – природно бедствие или предизвикана от човешка ръка катастрофа? "
Наистина,книгата ми изглежда страшно интересна и смятам ,че наистина ще ми хареса,за това не смятам да я пропускам.
Все още не е обявена точна дата,но издателството коментираха,че можем да очакваме книгата в средата на Февруари.



2."Кралска клетка"-Виктория Айвярд (Издателство Ciela)
Сигурна съм,че изобщо не е нужно да обяснявам,защо очаквам тази книга с нетърпение ,понеже се съмнявам някой от вас все още да не се е запознал с историята на Мер Бароу.Е,ако все пак има и такива,съвета ми е да поправят тази грешка възможно най-скоро,защото това е една вълнуваща,наситена с неочаквани обрати поредица,заслужаваща вниманието ви .


(Цвета и надписа на корицата вече са факт,съвсем скоро ще разберем и как ще изглежда цялостния вариант)

1."Пазители"-Цветелина Владимирова (Издателство Orange Books)
Ето я и звездата на тази публикация-книгата която очаквам с огромно нетърпение от момента в който затворих последната страница на "Вестители"(което ,ако не се лъжа беше през Април 2016-та).
И ето,че нетърпението ми се засили още повече,след като издателството обявиха,че продължението идва.
Трябва,наистина трябва да знам,как ще продължи историята,какво ще се случи с Ксения,Игор,Романова и като цяло с обществата на Вестители и Пазители.Както казах,продължението идва,така че сега е момента тези,които не са прочели книгата да го направят,гарантирам,че няма да съжаляват.
За мен книгата е чистото доказателство,че една съвременна фентъзи история от българска авторка е не по-малко интересна и вълнуваща от много други преводни заглавия ,които съм чела,а даже напротив.


2 коментара:

  1. Аз също очаквам с нетърпение Пазители и Химикът.Между другото да споделя малко опит...Напоследък съм на вълна препрочитане на книги, които преди време са ми взели акъла.Първата към която посегнах бе поредицата "Проклятието на Тигъра" и трябва да споделя, че ефекта е абсолютно същия!Припомних си защо толкова съм я харесвала и отново ми се разби сърцето от края на втората книга "Търсенето на Тигъра"..така, че има голяма вероятност "Здрач" да ти хареса отново и на втори прочит!Поздрави за чудесния блог :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, вероятно си права,че "Здрач" може отново да ме грабне, не съм препрочитала нищо последно време, така че определено е добра идея да се потопя отново в някой познат свят и история.

      Изтриване